Елин Топузаков, който е новият директор на юношеската школа на ФК Левски,  даде интервю пред клубната телевизия.

"Като смених длъжностите, исках да използвам времето да се запозная, да вляза в материята на новата ми длъжност, затова почивката беше на заден план и беше подготовка и организация за това, което ми предстои, а именно директор на академията на Левски“, коментира той.

"Не съм имал колебания никога, когато става въпрос за Левски., съм приемал винаги импулсивно, защото го дължа на клуба. Това е нещо ново за мен, което се надявам с екипа от треньори, с които се познаваме добре, да работим единствено в насока да вадим нови и нови таланти от школата, които един ден да заиграят в първия отбор“, продължи Топузаков.

"Целите са доста. Обичам да бъда отговорен. Имам пълната подкрепа на екипа да направим всичко, което сме замислили, а то е подобрение на материалната база, да бъдем еталон и пример за поведение по време на мачовете и в тренировъчен процес, да възпитаваме едни деца, които да бъдат добри хора и добри футболисти. Има доста неща, малко от тренировъчни процес ще вкараме и от новите елементи, които смятаме, че имат нужда чисто във физически аспект да подобряваме нашите подрастващи таланти. Ще подобрим доста неща, с които се надяваме да подготвим децата за мъжкия футбол“, заяви Топчо.

"Екипът от треньори се запазва почти изцяло, само с едно-две изменения, аз съм работил с тези хора, знам, че са съвестни, енергични и знаят как да работят, да обучават младите. Треньорът на втория отбор е нов – Христо Арангелов, той беше с мен в първия отбор. Ще води отбора в Трета лига. U16 ще играят в Елитна група, което беше и целта за нашата академия. В крайна сметка всички други си остават с отборите от миналата година“, разкри легендата на "сините".

"Първото нещо, което искам е ред и дисциплина. Във всяка една сфера на работа трябва да има ред и дисциплина, която идва от нас – и от персонала, и от треньорите и тяхното поведение, и по време на мачовете, да бъдем пример за поведение. Оттам нататък искаме да подобрим този аспект и да бъдем на малко по-друго ниво от нормалното българско такова“, категоричен беше Топузаков.

"Винаги Акдемията е произвеждала играчи за мъжкия футбол. Не можем да се оплачем, че липсват таланти в България и в частност в Левски. Мисля, че успяваме да привлечем най-добрите в нашата школа и условията и работата в школата, която правим ежедневно, сме на най-високото стъпало в България. От догодина трябва да бъдем още по-близко до първия отбор. От догодина имаме намерения да участваме във Втора лига, където ще е още по-близо до динамиката и интензитета на мъжкия отбор и футбола в efbet Лига и тези подрастващи таланти да бъдат подготвени, готови да се интегрират в първия отбор и най-високото ниво на представителния футбол“, заяви още той.

"Говорихме с Николай Костов още в първите дни, в които беше назначен. Проведохме един 30-минутен разговор, който беше по-скоро опознавателен. Нещата, които съм видял през моя поглед, опитах дам у ги предам по най-добрия начин, да има представа. Надявам се, когато се върнат от подготовката, да бъдем в по-тясна връзка, да коментираме и винаги да мислим доброто на Левски, най-вече футболните неща, които са неизчерпаеми и можем да споделяме опит за развитието на клуба и отбора“, продължи доскорошният наставник на първия тим.

"За нас е най-важно да създаваме футболисти. ДНК-то на Левски е заложено да спечелим първите места, но това трябва да е подплатени с добра игра, това не е самоцел. Купите и медалите, които спечели Академията, аз съм сигурен, че ще се спечелят много, не дават гаранция за успех. Нашият успех е да бъдем в полза на първия отбор и трябва да правим подготвени кадри, които да са бъдещето на Левски или да бъдат трансферирани в чужбина и да помогнат от финансова гледна точка на клуба“, завърши Топузаков.