Доволен съм от старанието, което играчите показаха. Успяха да държат съперника далеч от вратата ни. Това коментира треньорът на Левски Николай Костов след победата на отбора си над Динамо (Киев).

Левски победи Динамо (Киев) с 1:0 в контролен мач, който се изигра в Турция.

"Доволен съм, че най-после спечелихме – не скри задоволството си Николай Костов, който отказваше за говори пред медиите след предишните няколко контроли на отбора в Турция. – Момчетата показаха старание и желание да се доближат до игровия стил, който искаме да налагаме в отбора. От началото на подготовката изиграхме два наистина добри мача - с Александрия и сега с Динамо. Първия мач го загубихме, но и тогава стояхме добре на терена, получаваха се комбинациите ни“.

Треньорът на Левски призова феновете на отбора за по-голямо търпение.

"Клубът изживява труден период. Ние се опитваме игрово да изглеждаме добре – посочи наставникът на "сините“. – Трудно е, защото постоянно напускат футболисти, идват нови. На тях им трябва време да се адаптират към стила на игра. Истината е, че ни трябват нови играчи във всички линии. Не искам да изглежда така, че само искам нови футболисти, защото знам какво е състоянието на клуба".

Николай Костов говори и за новопривлечения уругвайски бранител Хоакин Фернандес.

"Взехме го, защото се зашумя много около Хосе Кордоба – обясни треньорът на Левски. - Това не значи, че той ще напусне, но ни трябваше централен защитник с ляв крак".

Специалистът потвърди, че Фернандес ще дебютира със "синята“ фланелка в предстоящата на 3 февруари (събота) контрола срещу юношите на Шахтьор (Донецк).

Костов каза още, че в тази проверка ще даде шанс за изява на младите футболисти, които са с отбора и на играчи,които нямат много минути до момента.