Вече се адаптирахме към Европа и можем да се противопоставим и на по-добри съперници от Лудогорец. Това заяви треньорът на Спартак Търнава Михал Гашпарик преди мача на тима му с шампиона на България.

Спартак приема Лудогорец в двубой от 5-ия кръг в група "H“ на турнира Лига на конференциите. Двубоят е на 30 ноември (четвъртък) от 22:00 часа. Мачът е ключов за Лудогорец, който се  бори за място в елиминациите на състезанието.

Спартак са последни в групата със само 1 спечелена точка и без шансове за продължаване.

"Това е мач, който искаме да изиграем, защото има стойност – категоричен че треньорът на Спартак Търнава. - Ако Лудогорец иска да продължи след групата, то това е ключов мач за тях и трябва да го спечелят. Те са под натиска на резултатите, а ние можем да играем много по-спокойно и да се насладим още малко на Европа в последния ни домакински мач. Вярвам, че момчетата ще бъдат спокойни и можем да постигнем добър резултат".

Михал Гашпарик се върна и към първия мач между двата тима от групата, който Лудогорец спечели в Разград с 4:0.

"Българите бяха максимално ефективни през второто полувреме – анализира специалистът.  - Не мисля, че има такава разлика в качествата между тях и нас. Този резултат не трябваше да бъде 4:0. Беше толкова нещастно второ полувреме за нас. Вкараха ни гол с първия удар и след това четвъртия в последната секунда. Резултатът беше твърде лош за начина, по който вървеше мачът. У дома знаем как да играем по-офанзивно, също и по-качествено и да тормозим повече съперника. Разликата също е, че първият мач беше първи изобщо“.

Треньорът на Спартак изрази задоволство, че няма сериозни проблеми с контузени играчи.

"Имаме почти всички футболисти на разположение – заяви Гашпарик. -  Някои футболисти, които бяха изостанали с игровата практика, потренираха повече, за да върнат формата си. Марко Джуричин, Ян Бернат, Николас Горосито и Мартин Микович вече са готови и можем да разчитаме на тях утре".