Лудогорец успя да измъкне победата при гостуването си на Спартак Търнава в мач от предпоследния, 5-и кръг в груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

Гол на Матиас Тисера в петата минута на добавеното време на мача донесе изключително ценните три точки за българския шампион.

С тях тимът от Разград запазва реални ашансове за място в плейофите ана турнира. Тимът е втори в класирането преди последните мачове, като изостава с точка от лидера Нордселанд. Двата отбора се изправят един срещу друг в Разград.

Лудогорец бързо наложи превъзходство в Търнава, като в 23-ата минута Бърнард Текпетей вкара гол, кото бе отменен след намеса на системата ВАР заради засада.

След почивката българите продължиха да са по-активния тим, като в 74-ата минута Квадво Дуа вкара след асистенция на Текпетей за 0:1.

Радостта на Лудогорец обаче бе кратка, след като само четири минути по-късно Ерик Даниел възстанови равенството.

В 85-ата минута Лудогорец получи дузпа, която Оливие Вердон профука.

Все пак българският тим успя да спечели всички точки,  след като дълбоко в добавеното време Тисера вкара за крайното 1:2.

В другия мач от групата Нордселанд се разправи брутално с Фенербахче, побеждавайки с 6:1.

Преди последните мачове лидер в групата е Нордселанд с 10 точки, пред Лудогорец и Фенербахче по 9. Спартак Търнава е последен с 1( точка.