Носителят на Купата и Суперкупата на Румъния - Сепси победи вицешампиона на България ЦСКА - София с 2:0 като гост на стадион "Българска армия" в първата среща между двата отбора във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Футболистите на Саша Илич допуснаха много неточности в отбрана, а Сепси създаде голям брой опасности на контраатака. Марио Рондон откри резултата в 68-та минута при поредната подценена ситуация в защита на "червените".

Венецуелецът асистира за второто попадение на Сепси, което дойде 13 минути по-късно, когато Густаво Бусато излезе неразчетено извън наказателното си поле, а Роланд Варга реализира с изстрел извън наказателното поле.

До края на срещата носителят на Купата на Румъния имаше възможност да увеличи преднината си, но топката на два пъти срещна гредата на Бусато.

Майкъл Естрада в добавеното време пропусна с глава най-чистото положение за ЦСКА - софия, което дойде едва в добавеното време на срещата

Реваншът между ЦСКА - София и Сепси е след седмица в Румъния.

В първия мач от сблъсъка, който ще определи следващия съперник на победителя от българския и румънския отбор, Актобе взе аванс от 4:1 след гостуването си Торпедо Кутаиси.