Жереми Петрис не успя да се възстанови за реванша срещу Апоел (Беер Шева). Надявахме сме много това да стане, но за съжаление не е така. Няма да играем с трима защитници. По-скоро ще сме четирима в отбрана. Това заяви треньорът на Левски Николай Костов преди реванша на "сините“ срещу Апоел (Беер Шева).

Левски приема Апоел (Беер Шева) в реванш от третия предварителен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят е на 17 август (четвъртък) от 20:00 часа на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов“. Първият мач завърши наравно 0:0.

"Отсъствието на контузения Марин Петков е проблем – заяви още специалистът. - Кристиан Димитров е възстановен. Сигурен съм, че в отбора нямаме нужда от допълнителна мотивация. Убеден съм, че играчите ще се борят като лъвове за всяка топка. Когато я отнемем, трябва да знаем какво градивно може да произлезе от владението. Там е насочено винаги нашето внимание. Убеден съм, че тези въпроси трябва да бъдат решени в Левски, за да може играта на Левски да бъде по-различна. Винаги да се усъвършенстваме с топката, за да сме по-непредсказуеми за нашите противници“.

Треньорът на Левски каза още, че играчите му тренират дузпи и се подготвят и за такъв вариант.

"Имаме увереност, разбира се. Особено след като играем пред нашата публика. Вярваме в играчите. В едно съм сигурен - Апоел ще излезе с много голямо самочувствие. Агресивни са, имат опитни играчи“, добави Николай Костов.

Треньорът на Левски коментира и раздялата с Ивелин Попов.

"Изненадахме се от решението на Ивелин Попов в този момент – каза Николай Костов. - Вече го преживяхме и насочваме вниманието към утрешния ден. Въпросът за евентуален заместник на Ивелин Попов ще бъде обсъден след мача.

Организацията ни на игра е ключово за това, че не допускаме голове. Добре организирани сме, когато топката е в противника. Закриваме пространствата, стараем се да пресираме високо“.

Треньорът на Левски заяви, че от клуба са се принудили да отложат предстоящият шампионатен мач срещу Пирин (Благоевград) заради натрупаната сериозна умора у футболистите.

"Много е важно да продължим напред, за да видим европейската реалност – каза още Николай Костов. - Айнтрахт е отбор, който не е на нивото на Апоел, а е много по-добър. Това ще бъде един тест за нас. Искаме да видим на какво сме способни срещу подобни грандове като Айнтрахт. Очаквам това, което сме анализирали за силните и слабите страни на Апоел, да играят така, както играят във всичките си мачове. Не очаквам нещо специални срещу нашия отбор“.