Разучили сме играта на отбора на ФКСБ. Наясно сме какво можем да очакваме от тях и как да им противодействаме.

Това заяви треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски преди първия мач на отбора му в историята в Европейските клубни турнири.

ЦСКА 1948 приема румънския ФКСБ в първи мач от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят е на 26 юли (сряда) от 20:30 часа на Националния стадион "Васил Левски“.

Треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски не скри, че всички в отбора се вълнуват преди историческия първи мач на тима в Европа.

"Това е заслужен и дълго чакан мач за нас – каза специалистът - Концентрирани сме върху първата среща. Очаквам динамичен двубой. Искам да влезем подобаващо още от самото начало“.

Заради контузии от състава на "червените“ отпаднаха лидерът на отбора и голмайстор на миналия шампионат Ивайло Чочев, както и Райън Бидунга и Неделко Пишчевич.

"Вярвам, че няма да отпаднем – демонстрира самочувствие Рибарски -  Надявам се да продължим традицията със славните мачове. Някои от момчетата нямат опит в евротурнирите, но това е награда за техните усилия. Искам да видя тяхното желание за доказване. Гледах много детайлно състава на ФКСБ. Имат национали от Румъния, както и на други държави. Добро впечатление правят офанзивните им играчи. Те определено ще искат да се докажат. Силните страни са им в това, че пресират високо и държат топката в противниковата половина. Хубаво е да разгледаме мача като стъпка напред. Важното е да направим следващата крачка и да се представим на ниво. Другите резултати са в миналото. Вече се настройваме за предстоящия двубой. Чака ни много различен мач".

Треньорът на ЦСКА 1948 бе категоричен, че целта пред отбора му е само една и тя е победа преди реванша следващата седмица.

"С публика или без, ние сме свикнали да играем добър футбол – посочи още Атанас Рибарски. - Спечелихме симпатиите на цяла България с мачовете, които изиграхме през последния сезон. Излизаме да се надиграваме и да спечелим".