Лудогорец победи като домакин словашкия Спартак (Търнава) с 4:0 в мач от първия кръг в група "Н“ на турнира Лига на конференциите.

Головете на стадион "Хювефарм Арена“ в Разград паднаха след почивката, като единственият български футболист в стартовия състав на шампионите Иван Йорданов откри головата сметка за Лудогорец в групите на третия по сила европейски клубен турнир, а Якуб Пьотровски добави два гола за 3:0. В добавеното време Руан Секо оформи крайното 4:0.

Лудогорец започна по-активно мача, като в 19-ата минута удар на капитана на тима от Разград Бърнард Текпетей бе отразен от вратаря на гостите Доминик Такам.

В края на полувремето добра ситуация за Лудогорец пропусна и Клод Гонсалвеш.

С началото на втората част Лудогорец сериозно вдигна оборотите и още в 46-ата минута Йорданов откри резултата с красиво изпълнение.

51-ата минута Якуб Пьотровски се възползва от подаване на Матиас Тисера и технично удвои аванса на домакините.

В 55-ата минута гостите имаха шанс бързо да се върнат в мача, но Филип Баинович стреля край вратата на Лудогорец.

В 63-ата минута отново той завърша атака на Лудогорец, преминала през капитана Бърпнард Текпетей, доведе резултата до 3:0.

В добавеното време Руан Секо оформи крайното 4:0 за шампионата на България.

Бившият полузащитник на Левски Роман Прохазка остана сред резервите за Спартак, като се появи на терена в 72-ата минута, но не успя да помогне на отбора си да стигне поне до почетно попадение. В края на двубоя той получи и жълт картон.

В следващия си мач, на 5 октомври Лудогорец ще гостува на датския Нордселанд.

Спартак приема в същия ден Фенербахче.