В този мач показахме изключително висок футболен интелект. Това заяви треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев след загубата на тима си от Фенербахче.

В мач от третия кръг в груповата фаза на турнира Лига на конференциите от група "Н“ на състезанието Фенербахче победи в Истанбул Лудогорец с 3:1.

Въпреки загубата, след двубоя треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев, за когото това бе пореден дебют начело на отбора от Разград, не спести похвали за играта на тима си.

"Фенербахче е един изключително добър отбор, но знаете, че винаги съм бил максималист и затова сме постигнали тези успехи с Лудогорец – каза Дерменджгиев след двубоя. - И трябва да ви кажа, че мислех да направим по-добър резултат тук днес. 

Най-вече ме интересува как отборът ще продължи психологически. След като един мач е свършил при определен резултат, няма какво да го коментираме. При всички случаи головете в нашата врата станаха причина да загубим, дори и да мислим, че сме играли равностойно. Знаете когато Лудогорец е играл срещу Реал Мадрид, Ливърпул, Арсенал, Пари Сен Жермен – когато съм бил аз, така или иначе по някакъв начин отборът се е надигравал с противника. И се е надигравал на базата на това, което притежава другия отбор, и с това е допринасяло да се развиваме. Тези играчи трябва да се изправят срещу такива отбори и да се противопоставят".

Специалистът отбеляза, че въпреки загубата е доволен от видяното от футболистите му.

"Aз съм доволен от това, че в този мач играчите ни показаха един изключително добър интелект – заяви треньорът на Лудогореуц. - Това е много важно, това е моментът, в който мисля, че отборът ни може да израсне още. Поздравления за Фенербахче, за това, което играят и това, което правят. Само адмирации за отбора".