Гент ще изиграе домакинството си с Макаби Хайфа в 1/16-финалите от Лигата на конференциите пред празни трибуни. Причината е мерки за сигурност от местните власти. Мачът ще е на 21 февруари, а първият на 15-и ще е в Будапеща, Унгария заради войната на Израел с Палестина.

Клубът публикува становище от кмета, който изтъкна, че е бил посъветван от местната полиция, тъй като властите не могат да установят безопасен периметър около стадион "КАА Gent". УЕФА потвърди пред The Athletic, че двубоят ще се състои без привърженици.

Израелският първенец посрещна Виляреал в групите на Лига Европа през есента в Ларнака, Кипър. Едва след това се реши домакинствата на състава да са в унгарската столица. Макаби завърши трети в група "F“.

Друг израелски гранд - Макаби Тел Авив проведе домакинството си на Гент в групите от Лигата на конференциите на 15 декември в сръбския град Бачка Топола.

Ръководството на белгийския клуб предупреждава, че ако срещата с Макаби Хайфа бъде спряна, отборът може да получи служебна загуба. Тези, които вече са купили билети, ще получат обратно парите си. Въпреки липсата на фенове в стадиона, край него ще има засилено присъствие на униформените.