ЦСКА 1948 е доста добър отбор. Добре организирани и подредени. Анализирали сме ги. Ще дадем всичко и се надявам да бъдем победители. Ако си свършим работата на терена, ще стане. ЦСКА 1948 са в добър психологически момент след двата успеха във вътрешния шампионат. Най-важно е ние какво ще направим в този мач. Винаги равенството е опция, но в нашия случай искаме да спечелим. Ще дадем всичко от себе си и ще видим какво ще се получи.

Това коментира кипърският треньор на румънския ФКСБ Елиас Хараламбус преди мача на отбора му с ЦСКА 1948 в София.

ЦСКА 1948 приема ФКСБ в първия мач от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят е на 26  юли (сряда) от 20:30 часа на Националния стадион "Васил Левски“.

"Това е дебютен двубой в евротурнирите, до момента имахме два мача във вътрешното първенство и започнахме добре – анализира Хараламбус. – Срещу ЦСКА 1948 ще бъде различно. Това ще е първата част от сблъсъка. Ще срещнем доста добър състав, но сме готови“.

Специалистът няма да може да разчита на хърватския халф Дамян Джокович, който е наказан за първия двубой срещу ЦСКА 1948.

"Имаме много добри футболисти, които могат да се появят на терена и да ни помогнат да направим задачата ни по-лесна – заяви треньорът на ФКСБ. - Разполагаме с голям състав. Във всеки един двубой трябва да взимаме решения. Съперниците са различни, няма сигурни титуляри. Имаме наш стил на игра за всеки противник, ЦСКА разполага с много класни играчи, но ние имаме собствена стратегия. Трябва да играем по нашия начин. Това е основният ни фокус".

Специалистът говори и за привличането на румънския национал Влад Кирикеш, който е бивш футболист на Наполи и Тотнъм.

"Щастлив съм, че имаме футболист като него в състава ни. Тренира и трябва да влезе в ритъм. Изключително съм доволен от това попълнение", завърши Хараламбус.

Левият краен защитник на румънски клуб Ристо Радунович също говори пред медиите.

"Дошли сме тук и знаем, че ще се изправим срещу много добър противник, който играе добре – посочи Радунович. - Искаме да постигнем добър резултат, който ще ни помогне за следващия мач в Букурещ. ЦСКА 1948 практикува директен футбол и вече има две победи във вътрешния шампионат. Запознати сме и сме готови за мача. Опасни са по крилата, но ние имаме футболисти, които могат да отговорят на това. Вярвам в отбора".

Националът на Черна гора посочи, че очаква доста здрав сблъсък.

"Това ще бъде най-трудният ни противник за сезона до момента – посочи бранителят. - Трябва да дадем всичко от себе си през целия мач. Започнахме добре новото първенство, но мачовете в Европа са абсолютно различни и всеки двубой има собствен характер. Може да се случи всичко и ще дадем всичко от себе си. Не се чувстваме сигурни в победата".