Треньорът на Левски Николай Костов говори пред медиите преди реванша от плейофите на Лига на конференциите с Айнтрахт (Франкфурт). Двата отбора ще играят утре от 21:30 часа.

“Искам да изкажа съболезнования на близките и роднините на починалите наши фенове след първия мач. Първият мач на нас ни дава основание да вярваме повече в нашите възможности. Самите наши играчи осъзнаха това и се надявам утре да положим максимални усилия не да изиграем един добър мач, който да се забрави, а напротив - ще положим всички усилия да елиминираме отбора на Айнтрахт, знаейки с кого играем.

Ние се повлияхме от емоциите, тъй като те бяха приятни. При такава атмосфера играхме нелош футбол и това ще даде повече дух. Вече усещам спокойствие в тях. Няма да бъдем толкова напрегнати, както в първия мач.

Не мисля, че трябва да бъдем третирани като фаворит. Концентрирани сме да се представим най-добре. Не искам да сме зависими от неприятностите на нашия противник. Имахме време да се подготвим, за разлика от Айнтрахт, тъй като те имаха мач през уикенда. Въпросът е как да се справим с фланговата игра на противника. Взели сме мерки как да предотвратим неприятности по фланговете на нашия отбор.

Не е тайна, че нашата игра е базирана на играта по фланговете. Въпросът е как да опазим този велик играч Гьотце. Той е навсякъде, постоянно е свободен и от него излиза творчеството в играта на Айнтрахт.

С жълтата екипировка ще бъдем утре, това е една от изненадите. Всеки готви изненада, винаги търсим нещо, с което да изненадаме противника. Подготвени сме достатъчно добре за утрешния мач.

Всичко влиза в плановете ни. Това е мач на елиминация, затова сме готови за 120 минути игра, а също и за дузпи“, каза Костов.