Треньорът Васил Евтимов, който води лидера във временното класиране в Националната баскетболна лига на България при мъжете - Черноморец (Бургас) призна, че тимът е бил за първи път надигран в среща този сезон.

Бургазлии загубиха от Черно море (Варна) като гост.

"Днес за първи път, нашият отбор, моят отбор беше надигран. Защита ни беше под всякаква критика. Аз им казах, че тук, ако успеем да ги опазим около 75 точки, можем да спечелим, защото ние повече от 80 точки в резервоара нямаме - и така се получи – те вкараха почти 90 точки и както играем през три дена нямаме такава възможност, защото все пак имаме двама играчи, които не играят.

Днес Травис Макконико игра със стомашен вирус, така че момчето направи каквото можа. Поздравявам отбора на Варна. Това им беше един от най-хубавите мачове през сезона. Играха много добре, но имахме нужда от тази загуба, като шамар в лицето малко да се получи преди купата.

Аз съм ОК с тази загуба, приемам я. От сега нататък искам да реагираме още в събота, защото това ще ни бъде последният тест преди Купата. Ще бъде тежко срещу ЦСКА, мачът в събота ще бъде тежък. Тони Троша ще се върне, не знам в каква форма ще е не мога да ви кажа. Ще му трябва време да може да се върне в баскетболна игрова форма. Пак казвам - поздравявам Варна, надиграха ни тотално и днес бяха по-добри от нас“, заяви Евтимов.