Легия (Варшава) и кипърския АПОЕЛ се класираха за баражите за влизане в групите на турнира Лига на конференциите.

В реванш от третия предварителен кръг на третия по сила европейски клубен турнир Легия изненада като гост Аустрия (Виена), побеждавайки с 5:3. В първия мач Аустрия спечели с 2:1. Така с общ резултат от двата мача 6:5 Легия продължава напред в турнира.

Колумбиецът Юрген Елитим в 39-ата минута, испанецът Марк Гуал в добавеното време на първата част и чехът Томас Пекхарт в 59-ата минута доведоха резултата до 3:0 за Легия в реванша. В 69-ата минута Андреас Грубер върна един гол за 1:3, а в 83-ата отново той направи резултата 2:3. Мачей Росолек в 87-ата минута вкара четвърти гол за Легия, за 4:2. Драмата на стадиона във Виена продължи с нов гол за Аустрия за 3:4, дело на Райнхолд Ранфтъл в седмата минута на добавеното време на мача. Легия все пак измъкна крайния успех, след като в десетата минута на продължението албанецът Ернест Мучи направи резултата 5:3 за Легия.

Тимът на Аустрия завърши двубоя с десет души, след като в 89-ата минута Юкич получи директен червен картон.

За място в групите на Лигата на конференциите Легия ще спори с победителя от двойката между Омония и Мидтиланд.

В друг реванш от третия предварителен кръг на състезанието кипърският АПОЕЛ победи на свой терен грузинския Дила Гори с 1:0. В първия мач тимът от Кипър спечели с 2:0. Така с общ резултат от двата мача 3:0 АПОЕЛ продължава.

Конгоанецът Дюмерси Ндонгала вкара единственият гол в реванша в 48-ата минута на мача.

Последното препятствие за АПОЕЛ за място в групите на Лигата на конференциите ще бъде белгийският Гент.