Двама основни футболисти в румънския ФКСБ -  капитанът Дариус Олару и Флоринел Коман, ще бъдат на линия за предстоящите мачове на тима срещу ЦСКА 1948, съобщава румънското издание "Газета Спортурилор".

ЦСКА 1948 и ФКСБ се изправят един срещу друг във втория предварителен кръг на турнира Лига на конференнциите.

Участието на Олару и Коман бе под въпрос, тъй като и двамата бяха с травми. Контузиите и на двамата обаче се оказаха по-леки от предварително очакваното.

25-годишният полузащитник Олару играе вече четири години за ФКСБ, след като пристигна от родния си клуб Газ Метан Медияш. Неговият връстник Коман е нападател и се разписа още в първия шампионатен мач през новия сезон.

Олару се е подложил на ядрено-магнитен резонанс, а резултатите са показали, че няма поводи са сериозни притеснения. Футболистът няма мускулно разкъсване, дори разтежение, тъй като не се наблюдава промяна в мускулите на крака. Най-вероятно става дума или за изключително силен удар в крака, или за преумора. А от днес Олару не се оплаква вече от толкова силна болка, като дори обяснява как се чувства много по-добре.

Собственикът на ФКСБ Джиджи Бекали каза, че няма да се рискува с вкюлючването на Олару в предстоящия мач срещу Динамо, за да получи възможност за по-пълно възстановяване за първия мач с ЦСКА 1948 в София.

Новините за Флоринел Коман също са много добри. Футболистът имаше оплаквания от болки в кръста. Неговите шансове да играе срещу Динамо (Букурещ) през уикенда са малко по-големи, но не и категорични.

ФКСБ стартира първенството с успех 2:0 като гост в Крайова, а в събота от 21:30 часа на Националния стадион в Букурещ се изправя срещу Динамо. Гостуването им на стадион "Васил Левски" в София на ЦСКА 1948 е на 26 юли от 20:30 часа.