Очаквам от футболистите ми търпение и спокойствие. Предстои ни едно надлъгване. В такива мачове точките са най-важни и се надявам да са за Лудогорец. Това заяви треньорът на шампиона на България Георги Дерменджиев преди мача на тима си със Спартак Търнава.

Лудогорец гостува на Спартак в мчач от петия кръг в група "Н“ на турнира Лига на конференциите. Двубоят на стадион "Антон Малатински" в Търнава е на 30 ноември (четвъртък) от 22:00 часа.

"След мача с Фенербахче се появи шанс отборът ни да излезе от групата, така че ние ще се опитаме да се възползваме – коментира Дерменджиев. -  Настроението е добро, няма напрежение. Мачът със Славия (2:3) е зад гърба ни. Домакините от Спартак няма какво да губят, вероятно ще играят поради тази причина много спокойно".

Треньорът на Лудогорец разясни, че Спас Делев в последния момент е отпаднал от групата, тъй като е бил с висока температура.

"При нас настроението е добро – посочи Георги Дерменджиев. - Искаме да го използваме този шанс, който го има. Като стил на игра ние в момента изграждаме малко по-различни неща. Играчите вече започват да разбират за какво става въпрос и се стараят".

Треньорът на Лудогорец заяви, че очаква по-различен мач от двубоя между двата тима в Разград, който българите спечелиха с 4:0.

"Онази победа беше добра и заслужава адмирации, но тук мачът ще бъде различен – изрази убеденост специалистът. - Мисля, че домакините ще играят по друга система. Техният треньор използва различни схеми на игра. И в последните пет мача са във възход, в това число равен резултат при визитата на Нордселанд. Очакваме от тях да са концентрирани. Знаем, че имат бърза атака. Ние ще се опитаме да се противопоставим на това и каквито слаби страни сме открили, да ги оползотворим".