Отборът на Левски е единственият български тим в квалификациите на европейските клубни турнири, който не отложи срещата си от третия кръг на Първа лига има аванс в резултата преди реваншите.

Футболистите на Николай Костов победиха северномакедонския Шкупи с 2:0 като гост в първата среща, което им осигурява комфортен аванс преди реванша от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите, който е от 20:00 часа тази вечер на стадион "Георги Аспарухов".

"Сините" са в отлична форма, след като в неделя разгромиха Локомотив София, така че уверено могат да гледат към отстраняването на Шкупи и следващата фаза на квалификациите.

Победа тази вечер за Левски е важна и от чисто финансова гледна точка за клуба, който наред с всички грижи, получи и наказание от УЕФА след мача в Северна Македония.

Николай Костов няма да може да разчита на Кристиан Димитров, но с футболистите му имат основната задача все пак да не подценят двубоя тази вечер с Шкупи и да си гарантират място в следващата фаза по пътя към груповата фаза на Лигата на конференциите, където победителят от тази двойка ще срещне Апоел Беер Шева или Паневежис.