Джуд Белингам игра цял двубой снощи при обрата на Англия срещу Нидерландия с 2:1 в полуфиналите на Евро 2024 в Германия. След последния съдийски сигнал 21-годишният полузащитник на Реал Мадрид демонстрира голямо спортсменство спрямо съперниците си от лагера на "лалетата".

Кадри от стадион "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд показват как първоначално халфът е клекнал на колене, невярващ на случилото се, докато е успокояван от Трент Александър-Арнолд. Впоследствие вместо да е при останалите си съотборници или английската публика да празнува, Белингам отива при всеки един от противниците си и ги прегръща в знак на уважние и утеха.

До момента в изминалите 6 мача младият халф е с най-много докосвания в противниковото наказателно поле (32), най-много дрибли (16), най-много спечелени нарушения (9) и най-много взети топки в последната третина на терена (7).

В неделя от 22:00 часа англичаните ще се изпраявят срещу Испания на финала в Берлин. Преди 3 лета на Евро 2020 островитяните загубиха финала от Италия след дузпи.