Националният селекционер на Словения - Матяж Кек, говори след равенството на неговия тим срещу Дания. Двубоят от Група "С" на европейското първенство завърши 1:1.

"Двете полувремена бяха коренно различни и с оглед на това си мисля, че резултатът е справедлив. Бяхме прекалено респектирани през първата част, но през второто полувреме се отърсихме и заиграхме по-добре. Срещу нас имаше сериозен съперник, но често пъти бяхме прекалено наивни след като ни вкараха", заяви Кек на пресконференцията след мача.

"Много от играчите ми никога не са играли в толкова голям и значим турнир. Когато си повярвахме, тогава започнахме да играем. Ще си направим нужните изводи. Когато се класираме на още един-два подобни форума, ще сме далеч по-опасни. Щастлив съм да бъда част от този спектакъл. Феновете много ни помогнаха, днес видях толкова много усмихнати хора, дори противниковите фенове ни аплодираха. Благодаря на всички. Ако вратар като Ян Облак е спасил само един голям шанс за съперника, това говори достатъчно за нас и представянето ни. През първото полувреме имахме проблеми, но момчетата успяха да се върнат заради вярата в тях самите. Мога само да ги поздравя. През второто полувреме променихме стратегията, започнахме да пресираме в центъра и нещата започнаха да ни се получават", добави 62-годишният словенец.