Тимовете на Нидерландия и Франция не успяха да се победят и завършиха наравно 0:0 в суперсблъсък от втория кръг в група "D“ на Европейското първенство но футбол. Разделените точки на практика осигуриха и на двата тима места в следващата фаза на турнира.

Отборите предложиха на стадиона в Лайпциг бясно темпо и много битка, като пропуснаха по няколко добри положения за гол.

За спечелената от Франция точка много помогна и английската съдийска бригада, водена от Антъни Тейлър, която отмени доста дискусионно гол за Нидерландия на Хави Симонс в 69-ата минута заради засада. Положението бе преглеждано няколко минути преди да бъде потвърдено, че голът е отменен.

Джереми Фримпонг пропусна още в 1-ата минута за Нидерландия.

Капитанът на Франция Антоан Гризман, който бе с лентата вместо отсъстващия Килиан Мбапе, отговори в 4-ата с пропуск, като накара вратарят Вербруген да се разтяга и показва класа.

В 14-ата минута Гризман отново пропусна за Франция след пас на Канте.

Две минути по-късно Майк Менян спаси френската врата след удар на Коди Гакпо.

В 28-ата минута пропуск за Франция направи Маркюз Тюрам.

След почивката двата тима понамалиха темпото, като заложиха на по-предпазлива игра. Въпреки това, по-добрите положения бяха за Франция.

В 63-ата минута пропуск за Франция направи Орелиан Чуамени.

Две минути по-късно Вербруген спаси опасен удар на Гризман.

В 69-ата минута пропуск за Нидерландия направи Мемфис Депай, а секунди след това дойде и най-спорната ситуация, при която голът на Хави Симон за Нидерландия бе отменен.

В класирането след втория кръг в групата Нидерландия и Франция разделят първата позиция с по 4 точки. Австрия е трета с 3.

В последния кръг, на 25 юни, Нидерландия среща Австрия, а Франция – Полша.