Селекционерът на Словения Матияж Кек бе крайно разочарован след равенството на отбора си срещу Сърбия на Евро 24.

Словения и Сърбия завършиха наравно 1:1 в двубой от втория кръг в група "С“ на шампионата на Стария континент. Сърбите стигнаха до равенството с гол дълбоко в добавеното време на мача.

"Футболът може да бъде жесток, но съм сигурен, че този отбор ще получи своето изкупление – каза след двубоя селекционерът на Словения. - Изиграхме смел и честен мач срещу силен съперник, който ще влезе в историята на словенския футбол. Показахме, че заслужаваме да сме на Европейското първенство.

Знаехме, че тимът на Сърбия е опасен при статичните положения. Понякога ни липсваше концентрация, но въпреки това аз съм горд с играчите и с невероятните им сърца. Сега ще се подготвим за последния мач от групата. Насочваме мислите си съм Англия. Те са определен фаворит, но така беше и с датчаните и сърбите. Така че трябва да вдигнем главите си и да се подготвим".

Матияж Кек отбеляза, че голям проблем за отбора му е било, че се е наложила да смени заради контузия звездата на тима Шешко.

"Това ни коства проблеми във въздушните двубои – анализира специалистът. - Успяхме да имаме контрол в 95 минути, пропуснахме последната. Нашата защита действа наистина добре. Трудно е след такъв резултат, но това може да сплоти отбора и сме привилегировани, че имаме такава подкрепа. Младите ни футболисти са обещание за бъдещето на словенския футбол“.