Трябва да победим Сърбия. Сметки може да правим чак след това. Готови сме на всякакъв сценарии. Това заяви селекционерът на Дания Каспер Хюлманд.

Дания и Сърбия се изправят един срещу друг в мач от последния, трети кръг в група "С“ на Европейското първенство.

За да си гарантират място на осминафиналите, датчаните трябва задължително да спечелят.

За Сърбия двубоят също е задължителен.

Селекционерът на Дания отчете, че у отборите има вече понатрупана умора и не е невъзможен и вариант за развръзка в самия край.

"Ще бъде труден мач, шансовете са 50 на 50 – анализира датският селекционер. - Трябва да дадем максимума, лимита от себе си, за да победим. Винаги искаме да побеждаваме, защото в последните срещи ни липсва онзи момент, който всички заедно пеем след успех. Радващо е, че винаги играем с максимално желание".

За тима на Сърбия Хюлманд отбеляза, "комбинацията от физика и техника". Специалистът даде да се разбере, че играчите му може да опита да противопоставят на съперника игра на контраатаки.

"От дълго време стилът им е много ясно очертан – отбеляза Каспер Хюлманд. - Те владеят много топката, искат да играят с нея. Физически са здрави, имат и видимо присъствие на терена заради телосложението си. За сърбите знаем, че когато са добри, те наистина са добри.

Можем да играем под напрежение, можем и да се защитаваме, но ще търсим нашите опции да бележим голове. Нашият подход по принцип е атакуващият. Ще бъде трудно, не се заблуждаваме, но ще играем да победим. Трябва да наложим нашия стил, трябва да покажем нашата идентичност и това как правим нещата. И ако успеем да го направим, имаме добри шансове да спечелим“.