Нападателят на английския национален отбор Хари Кейн коментира критиките към тима заради представянето му на Евро 2024. В първите два кръга от груповата фаза "трите лъва" победиха Сърбия (1:0) и завършиха наравно с Дания (1:1). Отборът на Гарет Саутгейт води в Група "С" с 4 точки. На 25 юни островитяните ще играят със Словения. Една от легендите на Англия - Гари Линекер нарече представянето на отбора на Европейското първенство "скапано".

"Бившите играчи трябва да разберат, че сега е много трудно да не се слушат критики, особено за някои нови футболисти в тази среда, които не са свикнали с нея. Всеки има собствено мнение, но въпросът е, че нашият отбор не е печелил нищо от много, много дълго време. Много от тези играчи също бяха част от това, така че знаят колко е трудно.

Реалността е, че те знаят колко е трудно да играеш на големи турнири, колко е трудно да играеш за националния отбор. Всички искаме да спечелим Еврото. Много по-добрият начин е да помогнем на момчетата колкото е възможно повече, да им вдъхнем увереност", каза Кейн, цитиран от Evening Standard.