Марко Роси, селекционер на унгарския национален отбор по футбол, заяви, че не трябва неговите играчи да съжаляват за поражението от домакина на форума Германия.

"Няма за какво да съжаляваме. Направихме някои грешки, но грешките са част от футбола и са допустими. Германия и другите отбори от световна класа ни превъзхождат. Наясно сме с това. Бих казал, че Германия е най-големият фаворит на Евро 2024.

Работихме върху тактиката, както и върху психологическата ни нагласа. Играчите изпълниха това, което изисквах от тях. Горд съм с представянето им. Знаехме, че срещу Германия е възможно да загубим. Те имат играчи от световна класа. Тактиката ни не беше лоша и можеше да сработи, но тяхната класа натежа. Създадохме шансове, но нямахме късмет в тези моменти. През целия мач това ни липсваше", добави той.

Наставникът коментира и следващия мач на Унгария - този с Шотландия

"Шотландия играе физически футбол. Надявам се да изпълним това, което нашите фенове винаги искат от нас - да бележим голове. Моите указания са други. Аз искам да виждам максимално влагане във всеки един мач", завърши Роси.