Националният селекционер на Хърватия - Златко Далич заяви, че неговият отбор се е представил много под възможностите си в първия си мач на европейското първенство в Германия. Световните вицешампиони от 2018 г. претърпяха тежко поражение от Испания с 3:0 в Група "Б".

"Нека честитим победата на Испания, беше напълно заслужена. Нашето поражение е тежко, но логично. Борихме се през първите 15 минути и след това се успокоихме. Вкараха ни първи гол и това беше лошо. Най-лошото бе, че при 2:0 в добавеното време получихме гол след центираране, което уби мача. Наистина бяхме много далеч от съперника, оставяхме им пространства. Не бяхме добри в тази част от играта, не бяхме агресивни. Изглеждахме безсилни", съжали той.

"Искахме да видим какво може да направи Перишич в такъв мач. Искам да дам почивка на Лука и Ковачич, да ги спася. Много лесно допуснахме головете, а ние не успяхме да вкараме, за да се върнем в мача. Имаме два мача до края, знаем какво трябва да направим и да търсим победа", завърши селекционерът на "шахматистите".