Луис де ла Фуенте, селекционер на испанския национален отбор по футбол, беше много доволен след успеха на тима над защитаващия титлата си тим на Италия в дерби от груповата фаза на ЕВРО 2024.

"Познавате ме добре, аз мисля същото, което мислех и вчера. Горд съм от резултата и начина, по който го постигнахме. Но това е много тежък турнир и свсеки следващ мач съперниците ще ни познават по-добре и ще ни бъде все по-трудно. Има много силни отбори в турнира, но никой не е по-добър от нас. Важното е обаче да продължим да работим здраво, да се подобряваме и до останем здраво стъпили на земята", започна специалистът.

"Мисля, че бяхме по-свежият отбор, но футболът не опира само до свежест и фитнес, но има и тактика и техника. Ние бяхме по-добри във всяко едно отношение. Уважавам Италия, но те имаха доста трудности днес, защото ние им ги създадохме. Да, мисля, че това бе най-добрият ни мач. Играхме с Италия и в Лигата на нациите, но сега представянето ни бе по-пълно. Нямада се уморя да промотирам испанския футбол, смятам, че той е най-добрият в света.

Искам да подчертая класата на генерацията, с която разполагам, особено в този състав. Испанските футболисти са най-добрите в света. Знам как работи този отбор до най-малкия детайл - аз ги познавам и те ме познават. Щастлив съм, но все още не сме постигнали нищо. Предстоят ни важни мачове, а футболът може да бъде доста жесток и трябва да бъдем много внимателни, смирени и да подходим с уважение към всеки. Не бива да летим в небесата и да загубим баланса в играта си", допълни Луис де ла Фуенте.

"Видях потенциала в състава си тази вечер, който надигра тотално топ отбор като Италия. Може да изглежда, че италианците играха зле, но това е, защото ние играхме добре. Те спечелиха европейското преди три години. Сега има още дълъг път до финала, но ми харесва фактът, че хората вече започват да ни слагат в сметките. Ние трябва да останем спокойни, а играчите да продължат да се забавляват докато играят футбол", завърши испанецът.