Вратарят на италианския национален отбор Джанлуиджи Донарума беше много откровен след поражението на защитаващия титлата си тим Италия от Испания в груповата фаза на ЕВРО 2024.

"Изпуснахме твърде много лесни пасове и не показахме достатъчно качество, така че ако направите толкова много грешки, ще бъдете наказани.

Ядосани сме, но трябва да използваме тази решителност във финалния мач. Нашата съдба все още е в нашите собствени ръце, не трябва да гледаме на това като на пълна катастрофа", започна вратарят.

"Отношението беше правилно, работихме усилено – може би не работехме добре, но усилено – и знаем, че трябва да се справим по-добре. Бяхме агресивни, но най-големите ни грешки бяха, когато владеехме топката, тъй като отново я отдавахме твърде лесно.

През последните 10-15 минути се справихме по-добре, накарахме ги да бягат, но трябваше да го направим много по-рано. Ако позволите на Испания просто да поеме инициативата през целия мач, ще страдате", призна Донарума.

"Мисля, че бяхме твърде прибързани, опитвайки се да продължим напред и те също пресираха добре, така че просто не можахме да задържим топката или да намалим напрежението. Испания е страхотен отбор, всички знаем, че ако им позволиш да го направят, ще те наранят", добави още той.