Шотландия и Унгария излизат в последния двубой за двата отбора от група "А" на Евро 2024. В Щутгарт на стадион "Щутгарт Арена" първият съдийски сигнал ще бъде даден в 22:00 часа.

Британците са трети във временното подреждане с точка. Тя дойде в миналия кръг при 1:1 с Швейцария. Преди това в мача на откриването "гайдарите" отстъпиха с 1:5 пред домакина Германия. Сега шотландците ще търсят задължителна победа, която може да ги класира за 1/8-финалите като един от най-добрите трети състава в груповата фаза. 4 от 6-те трети с най-добри показатели от групите ще продължат към следващата фаза.

Унгарците загубиха с 1:3 на 15 юни от "кръстоносците", а преди 4 дни Германия ги надигра с 2:0. Те също имат теоретични възможности за достигане на директните елиминации, но ще се нуждаят от убедителен успех довечера и благоприятен развой на събитията в останалите групи.

До момента двата отбора са играли 9 пъти помежду си. Победите за Шотландия са 3, тези на Унгария - 4, а равенствата - две. Головата разлика е 17:15 за "маджарите".