Националният селекционер на Унгария - Марко Роси, пое пълна отговорност за поражението на старта на европейското първенство в Германия. "Маджарите" отстъпиха с 3:1 на Швейцария в първи мач от Група "А".

"Първото полувреме беше много лошо, ако изключим 7-8 минути. Бяхме прекалено пасивни. Срещу отбори на подобно ниво, това прави нещата много трудни. Не искам да соча с пръст. Аз съм треньорът, така че аз поемам отговорността. Швейцария е много опитен отбор, пълен с качествени играчи. Когато резултатът стана 2:1, пресирахме и бяхме близо до нов гол при удара на Варга. Те обаче използваха опита си, забавиха темпото и действаха умно. Голямо разочарование за мен като треньор е това, че допуснахме гол по този начин в края", заяви италианецът.

Трудно е да поправим грешките, които направихме. Нашите играчи не правят такива грешки всеки ден. Трябва да вземем предвид всички фактори. Грешките са част от играта. Няма много стратегии, които да предотвратят индивидиуални грешки. Не става дума за тактика, но имахме проблеми в комуникацията между нас. Поправихме това на почивката, но вече изоставахме с два гола", каза още наставникът на унгарците.