Много се радвам за играчите. Най-важното е, че показахме нашия дух. Заслужена победа. Това заяви щастливият треньор на Украйна Серхий Ребров след победата на отбора си над Словакия.

Украйна победи Словакия с 2:1 в мач от втория кръг в група "Е“ на Европейското първенство. Украинците стигнаха до успеха, след като след първата част изоставаха с 0:1.

"Реагирахме много добре на изоставането. Променихме някои позиции в нашата висока преса на полувремето – анализира Ребров. - Играчите, които влязоха от пейката, ни подобриха.  Наистина се опитахме да променим резултата“.

Специалистът не пропусна да отбележи, че футболистите му са показали различно лице от това в мача срещу Румъния, който бе загубен.

"Срещу Румъния се справихме много зле, но те показаха различен дух и заслужиха победата – каза Серхий Ребров. - Трябва да се концентрираме върху следващия мач, но това беше много важна победа за отбора и за страната. Не крещях на полувремето. Трябваше да реагираме през второто полувреме. Не пресирахме достатъчно високо. Разбрахме, че това е нашият шанс и това казах. Казах им: "не се тревожете за резултата и просто играйте“.

Ребров говори и за решението си да пусне като титуляр на вратата Анатолий Трубин.

"Радвам се, че имаме добра конкуренция сред вратарите. Мисля, че Анатолий Трубин заслужаваше да играе след играта си срещу Германия. Той беше много спокоен и можеше да започне преди този мач . посочи специалистът. - Ярмоленко играе в своето четвърто първенство, но имаме млад отбор и играчи, които не са свикнали на това ниво и толкова пълни стадиони. Беше важно да реагираме по различен начин във втория мач и мисля, че заслужавахме трите точки. Играчите вероятно ще празнуват малко, но утре се връщат на тренировка“.