Тони Кроос ми каза няколко насърчителни думи в съблекалнята преди мача. Това е нашият основен играч и за мен е чест да играя с него. Не мога да кажа, че аз, като най-млад играч, изпитвам някакво специално напрежение. Когато имаш партньори, като него, не изпитваш напрежение, а изпитваш удоволствие. Но можем да играем още по-добре. Това заяви полузащитникът на Германия Джамал Мусиала след победата на Германия над Шотландия с 5:1 на старта на Евро 2024.

Мусиала бе избран за играч на мача.

 "Дали това е най-добрият мач в живота ми? Може да се каже. Всички сме щастливи, че започнахме така, вкарахме толкова много голове и набрахме самочувствие за следващите мачове – заяви още Мусиала. -  Нямах време да мисля за провала на Мондиал 2022 в Катар. Да, там топката не влезе във вратата, но тук влезе в първия мач. Това е футболът – трябва да излизаш, да тренираш и да играеш с еднаква интензивност и понякога късметът ще е с теб, понякога не. Така че след този мач няма нужда да вдигаме прекалено главите“.

Халфът призна, че преди двубоя е имало напрежение в редиците на Бундестима

"Определено изпитвахме напрежение преди мача, но усещането е добро – заяви футболистът. - Беше малко разочароващо заради автогола в края, но иначе беше перфектен мач. Всички чувстваме напрежението върху раменете си, но  когато излезем на терена, забравяме за него. Искаме да направим същото в сряда".