Словакия ще даде всичко от себе си, за да постигне победа в група "Е" срещу Румъния на Евро 2024, търсейки 3 точки, за да си осигури преминаване към директните елиминации. Това обеща селекционерът на отбора Франческо Калцона.

Словакия, Румъния, Белгия и Украйна имат по 3 точки след първите два кръга от груповата фаза. Съставът победи Белгия с 1:0, но след това загуби с 1:2 срещу Украйна след обрат.

"Ние имаме наш собствен стил на игра. Не обичам да променям това, което ни е довело тук в Германия. Ще продължим по същия начин и срещу Румъния, който е изключително физически отбор, но се представя силно и тактически. Очаква ни един доста труден двубой", коментира Калцона пред медиите.

Словаците участват на европейски финали за трети пореден път, след като достигнаха до директните елиминации през 2016 година във Франция. 

"Харесва ми това, че никога не се предаваме. Не искам да говоря само за един техен играч конкретно, страхувам се от Румъния като състав. Загрижен съм за целия им отбор, те са страхотен колектив от играчи. Ние сме професионалисти и знаем, че равенството може да ни помогне да се класираме напред. Желанието ни е да играем нашия собствен стил и заслужаваме възможността да подпечатаме собственото си продължаване напред. Никой няма да ни даде нищо просто така. Утре ще играем нашата собствена игра. Надяваме се, че можем да спечелим, но ако накрая равенството ни позволи да продължим напред, ще приветстваме точно това", каза още специалистът.