Оливие Жиру заяви, че "петлите" са разстроени след победата над Австрия с 1:0 заради контузията на звездата Килиан Мбапе. Снощи капитанът счупи носа си при физическо единоборство със съперник и в оставащите срещи от Евро 2024 той ще носи предпазна маска.

"Контузията на Мбапе оставя горчива нотка след победата. Разбира се, ние сме малко разстроени. Отиде на медицински преглед. Нямам какво повече да добавя за контузията му. Надявам се той да се завърне възможно най-скоро“, каза нападателят след мача.

Мбапе се сблъска с австрийския защитник Кевин Дансо в 86-та минута, след което се озова на тревата с разкървавен нос. След направения преглед се установи, че той е счупен, но от лекарския щаб на отбора решиха, че няма да се налага операция.

Оливие Жиру влезе като смяна в 90-та минута. Стрелецът стана най-възрастният футболист в отбора на Франция на Европейско първенство, като излезе на терена на 37 години и 261 дни. На второ място е Бернар Лама на Евро 2000 (37 години и 75 дни), а Лилиан Тюрам на Евро 2008 (36 години и 164 дни) допълва тройката.