Националният селекционер на Нидерландия - Роналд Куман, говори пред медиите след поражението от Англия на полуфинала на Европейското в Германия. "Лалетата" поведоха с 1:0, но в крайна сметка загубиха с 2:1 след обрат на "Трите лъва".

"Разочарован съм от резултата. Мачът започна много добре за нас и вкарахме. След това имахме проблеми в средата на терена, допускайки в играта опасни играчи като Джуд Белингам и Фил Фодън. Направихме промени, върнахме малко контрола и през последните 20 минути почувствахме, че ще продължим. Но след това голът – наистина добър гол – точно в края", започна Куман.

"Уверен съм в бъдещето. Този отбор може повече и имаме още играчи в запас. Работихме добре заедно, развихме връзка и бяхме близо до финала. Гордея се с този отбор. Шави Симонс направи чудесен мач. Беше опасен, вкара страхотен гол. Той винаги работи усилено. Щастлив съм, че го имам, защото той ще има страхотно бъдеще. Англия игра наистина добре, след като губеше с 0:1. Може би Испания играе страхотен футбол, с вълнуващи крила и стабилност отзад. Но Англия е на финала и докато Испания играе на високо ниво, може би Англия може да ги победи. Защо не?", добави нидерландският специалист.