Един от лидерите на националния тим по футбол на Полша Аркадиуш Милик ще пропусне финалите на Европейското първенство по футбол в Германия.

Футболистът получи контузия още във 2-ата минута на контролата на Полша с Украйна (3:1) и бе принудително заменен. След проверката селекционерът на Полша Михал Пробеж потвърди, че Милик пропуска шампионата на Стария континент.

"Получи се хубав за нас мач - коментира пред официалния сайт на Полския футболен съюз Пробеж. – Стартирахме отлично, но контузията на Милик във 2-ата минута доведе до това, че той няма да е на Евро 2024. Вкарахме голове, но като цяло не успяхме да контролираме двубоя така, както ни се искаше. След почивката бяхме по-добри и стигнахме до няколко отлични положения. Тогава бяхме много по-близо до това, което искахме да изглеждаме. Имаме проблеми с шестима футболисти. Трябва да направим допълнителни консултации с медицинския ни екип“.

Аркадиуш Милик се контузи при единоборство с Руслан Малиновски. Украинският футболист веднага поднесе извиненията си за неприятния инцидент.

Нападателят на Ювентус Милик завърши последния сезон с 8 гола и 1 асистенция в 36 мача за Ювентус.. Заради контузия той ще пропусне второ поредно Европейско първенство. Нападателят пропусна Евро 2020 заради контузия в коляното.