Килиан Мбапе, който е капитан на френския национален отбор по футбол, засегна теми в и извън футбола по време на пресконференцията на "петлите" преди старта на ЕВРО 2024.

Новото попълнение на Реал Мадрид призова младите хора във Франция да гласуват на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Екстремистите са на прага на властта, имаме възможност да изберем бъдещето на страната си. Призовавам всички млади да гласуват, да си дадат сметка за важността на ситуацията", започна Мбапе.

"Най-важна при мен е менталната подготовка - предпочитам главата пред краката. Сигурно е, че с главата съм добре, утре ще видим как са краката ми", сподели още той.

"Испания е голям отбор, те показаха, че ще имат голяма роля в първенството. Това е отбор, който всеки гледа и който ще стигне далеч.

Моят отбор има много ясна позиция за Олимпийските игри. Мисля, че няма да участвам на Олимпиадата, вярно е. Но разбирам, отивам в нов отбор. Желая успех на този отбор на Франция и се надявам да спечели златния медал", добави още мегазвездата.