Лука Модрич, който е капитан на националния тим на Хърватия по футбол заяви, че ще продължи да играе за родината си въпреки евентуалното отпадане на "ватрените" от ЕВРО 2024. 

Снощи Хърватия завърши 1:1 с актуалния европървенец Италия, което им отреди трето място в своята група "В". Това означава, че Модрич и компания трябва да чакат развръзката на днешните и утрешните мачове, за да видят дали ще имат шанс да продължат като един от четирите най-добри трети титимове в груповата фаза.

"Бих искал да продължа да играя завинаги, но вероятно ще дойде момент, когато трябва да спра с футбола. Ще продължа да играя, но не знам още колко време.

Това беше много стресиращо. Продължихме да се борим до края, но за съжаление футболът беше безмилостен към нас тази вечер. Беше жесток преди всичко днес, но също и в предишния ни мач (равенство 2:2 с Албания), когато също допуснахме късен гол"
, заяви 38-годишната звезда.

"Но това е неразделна част от футбола. Често ти дава много усмивки, но в други случаи те прави много тъжен, както стана днес, когато загубихме по начина, по който го направихме. Трудно е, когато губиш така, да намериш думите, за да опишеш как се чувстваш. Разбира се, че трябва да се възстановим. Но това е положението. Както казах по-рано, може би е несправедливо, защото всички ние наистина се борихме за Хърватия от първия съдийски сигнал до последния. Но резултатът е такъв, какъвто е. Футболните богове не винаги ни се усмихват, но ние трябва да се гордеем с начина, по който представихме нашата страна тази вечер", завърши Лука Модрич

Той беше избран за най-добрия играч в снощния двубой, а с попадението си във вратата на Италия, хърватинът се превърна и в най-възрастния голмайстор на еврофинали. Той ги направи на 38 години и 289 дни, подобрявайки рекорда на австриеца Ивица Вастич (38 години, 257 дни) от Евро 2008.