Селекционерът на Белгия Доменико Тедеско бе категоричен, че тимът му няма да прави тънки сметки в мача срещу Украйна и излиза единствено и само за победата.

Двата тима се изправят един срещу друг в мач от последния, трети кръг в група "Е“ на Европейското първенство.

Групата е изключително оспорвана, като и четирите отбора са с по три точки и са възможни редица промени в класирането, ако Белгия завърши наравно с Украйна и Румъния стигне до равенство във Словакия.

"Излизаме за победа – заяви 38-годишният специалист на пресконференцията си преди двубоя. - Не можем да започнем да пресмятаме или спекулираме, искаме да спечелим. В последните седем минути може би ще знаем какво искаме да направим, за да запазим резултата, но в началото излизаме да победим".

Тедеско каза, че всички ще следят резултата от другия мач в определени моменти.

"Не е умно от наша страна да не го знаем, но не от самото начало – поясни селекционерът на Белгия. - Трябва да се съсредоточим върху нашата игра, след това резултатът идва автоматично. Разбира се, че трябва да сме уверени. Обикновено няма причина да не сме уверени, но във футбола никога не можеш да си сигурен. Сигурни сме, че се нуждаем от голям мач утре, защото Украйна е сериозен отбор. Гледахме няколко техни мачове, не само по време на квалификациите срещу Англия, но сега, тук на Евро 24 и приятелския мач (0:0) срещу Германия - мисля, че те бяха по-добрият отбор".