Франция и Полша излизат един срещу друг в последния мач и за двата отбора от група "D" на Евро 2024. Той ще е на стадион "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд, започвайки в 19:00 часа. Новината в състава на световните вицешампиони е завръщането на Килиан Мбапе, който счупи носа си в първия двубой срещу Австрия и не игра с Нидерландия.

Франция: Майк Менян, Жул Кунде, Дайо Упамекано, Уилям Салиба, Тео Ернандес, Орелиен Чуамени, Н'Голо Канте, Адриен Рабио, Усман Дембеле, Килиан Мбапе, Брадли Баркола

Полша: Лукаш Скорупски, Ян Беднарек, Павел Давидович, Якуб Кивиор, Пжемислав Франковски, Якуб Модер, Пьотр Желински, Никола Залевски, Себастиан Жимански, Каспер Урбански, Роберт Левандовски

"Петлите" трябва да победят задължително, за да имат шансове за първото място. То в момента е за нидерландците, които са с по-добра голова разлика и по същото време ще играят с Австрия.

Франция надви австрийците с 1:0, а след това направи 0:0 с Нидерландия. Полша отстъпи последователно пред "лалетата" с 1:2 и 1:3 от Австрия.

Вторият от тази група "D" ще играе на 1/8-финалите с подгласника от група "E". В нея са Румъния, Украйна, Белгия и Словакия. 4-те състава са с по 3 точки към днешна дата. Победителят от "D" ще премери сили в първата фаза от елиминациите с втория от "F". Там понастоящем турците заемат втора позиция с 3 точки, на две пред Чехия и Грузия. Първи е Португалия с 6.