Хари Кейн е излетял от Мюнхен за да се консултира с личния си лекар заради проблемите си с гърба. Това съобщи журналистът от "Билд“ Давид Верхоф.

Капитанът на националния тим на Англия е с контузия, като за последните две седмици ситуацията не се е подобрила, заради което Кейн е решил лично да се консултира с лекаря си.

"За момента нещата са такива, че е малко вероятно Кейн да се наложи да пропусне финалите на Европейското първенство в Германия – разяснява Верхоф. – Положението му е подобно на това на Сане и Мусиала. Мерките за лечението му са предприети на съвсем ранен стадий“.

Журналистът уточнява, че първоначално проблемите на Кейн с гърба са били по-леки, но в последните две седмици не се е стигнало до подобрение. Това е и причината Кейн да реши да направи консултация и с личния си лекар.

"Той е в отлично настроение и с нетърпение чака старта на подготовката на тима на Англия за Евро 2024“, допълва Верхоф.

Кейн се контузи в реванша от полуфиналите в Шампионска лига срещу Реал (Мадрид), като бе принудително заменен малко преди края на мача.

Англия стартира на Европейското първенство на 16 юни срещу Сърбия. В групата са още тимовете на Дания и Словения.

Преди шампионата в Германия хората на Гарет Саутгейт ще изиграят контроли срещу Босна и Херцеговина (3 юни) и Исландия (6 юни).