Надеждите ни за нещо на Евро 2024 минават през успех над Словакия. Трябва да забравим загубата от Румъния с 0:3. Всички сме виновни за поражението. Вината е както на треньора, така и на играчите. Това заяви селекционерът на Украйна Серхий Ребров на пресконференцията си преди мача на тима си срещу Словакия.

Словакия и Украйна се изправят един срещу друг на 21 юни (петък) в двубой от втория кръг от груповата фаза на Евро 2024.

"Винаги съм смятал Словакия за силен отбор. Те имат играчи, представляващи добри клубове – анализира Ребров. - Когато ги разучавах, видях, че са много дисциплинирани. Те спечелиха срещу Белгия със страхотен стил. Имаме голямо уважение към тях".

"Очакваме наистина труден мач срещу силен отбор, който се защитава и атакува компактно – заяви един от лидерите в тима на Украйна Олександър Зинченко. - Ще има битки във всяка част на терена и отборът, който спечели тези битки, ще спечели мача. Случват се такива мачове като този срещу Румъния. Най-добре е да не казваме нищо. Но съм убеден, че всички са си взели поука, както като индивидуалности, така и като отбор".