Националният селекционер на Франция - Дидие Дешан заяви, че не се вълнува от евентуалния рекорд, който може да постигне при триумф на Франция на ЕВРО 2024. "Петлите" започват днес участието си на турнира в Германия, а първият им съперник в група "D" е Австрия.

Ако световните вицешампиони спечелят третата си европейска титла това лято, то Дешан ще се превърне в единствения човек, който има европейска и световна титла и като играч, и като треньор.

"Това не е мотивация за мен. Не съм на този свят да тичам след рекордите и да бъда единствен и уникален. Тук става въпрос за отбора на Франция. И винаги най-голямата заслуга за успехите е на играчите, те са на терена", каза френският специалист, който изведе Франция до световната титла в Русия през 2018 г.

"Продължавам да имам същото желание, същата страст, същата решимост. Първият мач е много важен, но не е решаващ. Няма нищо по-хубаво от това да започнем с победа. Това ще ни постави в добра позиция, но така мислят и в лагера на Австрия. Общото в мачовете досега е, че има голяма интензивност. Австрия играе директен, вертикален футбол. Трябва да сме готови, ако искаме да постигнем резултата, който търсим", добави Дешан.