Роберто Мартинес, селекционер на португалския национален отбор, коментира първия двубой на "иберийците" на ЕВРО 2024 - срещата с Чехия. 

Мачът е от група "F“. Двата тима се изправят един срещу друг на "Ред Бул Арена“ в Лайпциг утре от 22:00 часа българско време.

"Подготвителният период беше много добър. Целта беше тактическа, да подготвим концепциите, които ще покажем в мачовете, а също и от индивидуална гледна точка. Всички 23 полеви играчи са здрави. Играчите, които имаха физически проблеми, са добре. И тримата вратари показаха, че всички те могат да бъдат титуляри.

Първите три мача са различни. Имаме по-голяма конкуренция в съблекалнята с тези играчи, отколкото в квалификациите. Трябва да покажем умения без топка и психологически умения, да покажем, че можем да се сблъскаме с трудности по време на мача. Отборът е подготвен, но все още не е на максимално ниво, което може да се постигне само след първите три мача.

Трябва да вярваме, това е важно. Трябва да мечтаем. Без да мечтаеш е трудно да си успешен във футбола. Имаме отговорност да играем добре. Утрешният мач е идеалното време да покажем, че сме подготвени, че можем да се справим с очакванията. След първите три мача можем да преценим дали имаме капацитет за повече, или не“, заяви Мартинес.