Английски футболен запалянко бе депортиран от Евро 2024, съобщи ДПА. Причината е участието му в сблъсъците между англичани и сърби, които се случиха часове преди неделния мач в Гелзенкирхен между националните отбори на двете страни от група "С" на континенталния шампионат.

39-годишният мъж от Болтън е бил задържан след сбиването. При инцидента 7 сръбски ултраси също са арестувани. От германската полиция са отнели паспорта му и са постановили моменталната му депортация от страната. Той се е прибрал снощи в Манчестър, където е задържан още на летището. Той ще трябва да се явява всеки ден в съда за подписка, а също така ще отговаря и за нарушаване на закона за футболното хулиганство.

"Строго ще накажем всеки един английски фен, който създава проблеми в Германия. Работим в сътрудничество с германската полиция. Имаме и наши екипи, които са разположени около зоните с английски граждани. Подобни хулигански действия подкопават имиджа на страната ни. Нека всички заедно имаме един прекрасен футболен празник. Благодарим за бързата реакция на колегите от полицията в Гелзенкихрен, която е спряла по-сериозен инцидент",  казаха с официално съобщение английските униформени.