Германия и Швейцария ще изиграят последния си мач от група "А" на Евро 2024. Той ще е на стадион "Франкфурт Арена", Франкфурт с начален час 22:00 часа. По същото време ще е и другата среща от групата - Шотландия - Унгария.

В двубоя на откриването Маншафта надви шотландците с 5:1, а след това се справи и с Унгария за крайното 2:0. Германците са първи в групата при голова разлика 7:1 и пълен брой точки към момента.

За "кръстоносците" и точка ще е достатъчнa, за да си осигурят продължаването напред. Те са с 4, на 3 пред третия Шотландия, с когото направиха 1:1 преди 4 вечери. Преди това на 15 юни Швейцария взе превес с 3:1 над Унгария.

Германци и швейцарци имат дългогодишно съперничество с 53 срещи помежду си. В тях успехите за днешните домакини са 36, тези за гостите - 9, а равенствата са 8. Головата разлика е 142:69 за Бундестима.

Ако Германия не загуби довечера, на 1/8-финалите ще играе срещу втория от група "С". Там Дания и Словения делят втората позиция с по две точки, Англия е първи с 4, а сърбите са с една.