Футболистът на белгийския национален отбор Жереми Доку заяви, че мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола е отговорен за бързото му израстване в големия футбол.

"Благодарение на Сити сега знам много повече за футбола. Вече играя с много силни футболисти и срещу много силни отбори. Това ме промени. Научих много както от добрите моменти, така и от трудните.

Пеп участва във всичко, свързано с отбора. Той работи с огромна страст и е перфекционалист, а последното е изискване и към футболистите на отбора. Вече съм имал доста случаи, в които си мисля, че съм се справил на нужното ниво, но той ми казва какво да подобря. Научих много от него и той ме познава много добре. Избра ме заради качествата ми и разчита на мен да взимам правилните решения.

Не ми е изпращал съобщения, но съм сигурен, че гледа мачовете. Може и да не го прави всъщност, защото реално той гледа твърде много футбол. Може би в момента играе голф. Каквото и да прави обаче, аз знам, че е загрижен за футболистите си.

На миналото европейско първенство бях далеч по-непознат, защото бях на 19 години. Никой не предполагаше, че ще играя срещу Италия. Сега хората са много по-подготвени за мен, но това не означава, че знаят какво ще направя. Сега изпитвам и по-малко стрес. Опитът е голям фактор", каза Доку, цитиран от "Ройтерс".