Иван Хашек, селекционер на Чехия, коментира пред медиите шансовете на неговия тим срещу Португалия в първи мач и за двата тима от ЕВРО 2024.

Двубоят от група "F“ на форума е утре вечер от 22:00 часа българско време в Лайпциг.

"Португалските играчи са известни и популярни по целия свят. Трябва да се изправим срещу тях като отбор, като страхотен колектив. Това е единственият начин. Всички са готови за утре. Португалия има играчи в най-големите клубове и са звезди.

Разбира се, Португалия е един от фаворитите за спечелване на турнира, но ние искаме да победим. Искаме да неутрализираме Кристиано Роналдо, но… Португалия не е само Роналдо“, сподели Хашек.

"Знаем как играе Португалия. Гледахме последните им мачове и се готвим за различните варианти. Знаем какво да очакваме. Никога не казвам кой започва мача. Има още една тренировка и след нея ще обсъдим състава. Трябва да видим играчите и да говорим с тях.

Другите мачове нямат влияние върху нас. Нищо не се променя. Ако има фаворити, които играят по-добре или по-зле, това няма значение за нас. Ние имаме своята стратегия. Ако само се защитаваме, няма да успеем. Трябва да бъдем смели и активни“, завърши селекционерът на чехите.