Националният селекционер на Франция - Дидие Дешан, постави своя тим сред фаворитите за спечелване на предстоящото европейско първенство в Германия това лято. Турниът ще се проведе в периода 14 юни - 14 юли. Световните вицешампиони са в Група "D" с Нидерландия, Австрия и Полша.

"Не съм съгласен с много от нещата, които бяха казани по медиите. Ние сме в много трудна група, а хората говорят така, сякаш ще е разходка в парка", заяви Дешан, който изведе "петлите" до златните медали на Световното в Русия през 2018 г.

"Нидерландия все още е велика футболна нация. Когато ги победихме миналата година с 4:0, много от техните основни играчи ги нямаше. Полша имат страхотен колектив и разполагат с играч като Роберт Левандовски. Австрия е солиден отбор, който съвсем наскоро победи Германия", заяви още Дешан.

"Трябва да мислим и да играем фаза за фаза. Като за начало, трябва да минем през групата. Така както и други нации, ние също разполагаме с потенциала да стигнем до края, но ще бъде грешка ако мислим за полуфиналите или финала. Европейското е много конкурентно, осем от най-добрите 10 отбора в света ще играят в Германия", допълни световният шампион с Франция от 1998 г.

"Имаме високи стандарти, но това е защото отборът бележи невероятен прогрес. След Световната купа, няма нищо по-голямо от Европейското. Ще подходим към него с амбиция, но и с бистър ум. Логично е, че сме сред фаворитите, както и други отбори са там. Но трябва да мислим само и единствено за това как да излезем от групата", допълни селекционерът на Франция.