Селекционерът на Шотландия Стив Кларк заяви, че тимът е готов за ЕВРО 2024. "Гайдарите" ще открият форума срещу домакините от Германия.

Мачът на "Алианц Арена" в Мюнхен е от 22:00 часа в утрешния ден.

"Това е първи мач за нас в групата от четири отбора. Имаме три срещи, знаем какво трябва да направим, за да се класираме и това е всичко, върху което се фокусираме.

Всички играчи са напълно здрави, мотивирани и искат да бъдат избрани в състава. Огромността в мач на откриването обаче е малко различно и се надяваме, че няма да се впечатлим твърде много в това. Ще бъде труден двубой. Една от моите идеи, които винаги съм имал, е да уважавам всички и да не се страхувам от никого. Имаме респект към домакините, знаем, че са добър отбор, но се надяваме, че можем да покажем на всички, че ние също сме добър отбор.

Имах достатъчно късмет да участвам в големи мачове, на финал на Шампионската лига например, беше хубаво да участвам на предишния европейски шампионат. Мога да се наслаждавам, но ще се наслаждавам още повече след като имаме четири точки в класирането.

Мисля, че всички трябва да се гордеем, че сме тук. Измина много време от 1998-а, когато всъщност пътувахме в чужбина за последно, за да се появим на турнир като този. Ето защо всички са толкова развълнувани. Горди сме, че успяхме да направим две поредни европейски първенства и се надяваме до края на това да бъдем още по-горди, че сме направили нещо малко по-специално за шотландския футбол", заяви мениджърът.

Кларк говори и за състава на Германия.

"Те са добър отбор, мисля, че хората се опитваха да ги смачкат малко. Юлиан Нагелсман откри, както и аз, че отнема известно време, за да намериш най-добрия състав и да сформираш отбор. Когато теглиха жребия, очаквах да е труден мач и нищо не променя мнението ми.

Феновете ще бъдат зад нас във всяка минута на всеки мач и това е наистина важно. Вече го видяхме на нашата база. Надяваме се, че ще се забавляват и ще се държат прилично", заяви той.