Фтболните фенове, които обмислят да посетят предстоящото европейско първенство по футбол в Германия, ще трябва да внимават с какво се обличат. Привържениците, които ще гледат на живо своите любимци, може да отнесат глоба до 5000 евро, ако се окаже, че тениската им е фалшива. Нерегламентираните футболни тениски, които през последните години станаха още по-известни заради по-достъпните си цени, ще бъдат обект на преследване от германските органи на властта.

Освен за опасни предмети, пиротехника и невъздържано внимание, полицията ще следи и за нарушаване на закона за търговските марки. Полицията ще следи за фалшиви тениски и на самите стадиони, въпреки че не е ясно как точно ще става разпознаването на истинска от фалшива тениска.

Това, разбира се, не са единствените неща, за които феновете трябва да внимават по време на престоя си в Германия. Употребата на алкохол на публично място в Хамбург и Мюнхен може да доведе до глоба от 50 евро, а неправилното пресичане също ще се санкционира в рамките на 5 до 10 евро.

Европейското първенство ще се проведе в периода 14 юни - 14 юли.